Blog Image

İnterkom Sistemleri

İnterkom sistemleri, iş yeri ve apartmanlar için geliştirilen detaylı bir iletişim kanalıdır. Standart bas konuş sistemlerinden farklı olarak interkom sistemi ile iletişimin yanı sıra, güvenlik sağlama fonksiyonu da elde edilir. Ses ve görüntü aktarımı yapabilen yeni nesil sistemlerde, iyi yönlü iletişim kurulabilir. Bir noktadan mikrofon kullanıldığında, karşı farklı bir noktadan cevap verilebilir. İletişimi son derece pratik bir hale taşıyan sistemlerin, güvenlik kameraları ile entegre edilebilir olması da genel olarak işletmeler için büyük avantajdır. Gelin, birlikte interkom sistemlerini biraz daha yakından inceleyelim.

 

İnterkom Sistemleri Nedir ?

İnterkom sistemi, bir veya birden fazla bina arasında sesli ve görüntülü iletişim kurmayı sağlayan elektronik bir sistemdir. İnterkom sistemi, birçok farklı tür ve özelliğe sahip olarak geliştirilir. Sistemlerin kullanımı da sahip olduğu özelliklere göre farklılık gösterir. İnterkom sistemi sesli, görüntülü, sesli ve görüntülü özelliğine aynı anda sahip olan, çok kullanıcılı ve entegre olarak kullanılabilir. Konvansiyonel ve modern olarak ikiye ayrılan interkom sistemi, kullanılacağı alan ve beklenen işleve göre tercih edilir. Konvansiyonel interkom sistemleri, genel olarak analog bileşenler kullanarak hizmet verir. Modern interkom sistemleri ise veri aktarımı için Cat6 data kablosu kullanır. Bununla birlikte IP tabanlı interkom sistemlerinin kablolu ve kablosuz olarak kullanımı da mevcuttur.

 

İnterkom Sistemleri Ne İşe Yarar ?

İnterkom sistemi, haberleşme ve güvenlik sağlamak için kurulan bir sistemdir. Klasik diafonlarda kullanılan sistemin daha gelişmiş bir versiyonu olan interkom, çok yönlü kullanımı sayesinde daha güvenilir bir konumdadır. Diafon sistemine yeni nesil teknolojilerin entegre edilmesi sonucunda ortaya çıkan interkomun kullanımı, her geçen gün artmaktadır. Aynı zamanda güvenlik kameralarının da bağlanabildiği sistemin sağladığı avantajlardan bazıları şu şekilde sıralanır:

  • İnterkom sistemleri, uzun mesafede de kusursuz bir iletişim sağlar.
  • Güvenlik amaçlı kullanılan interkom sistemlerinde bir ana istasyon ve alt istasyonlar mevcuttur.
  • Alt istasyon sayısı, kişisel tercihlere ve kullanım alanına göre belirlenir.
  • Bu sistemlerde her istasyon için iletişim esnekliği yüksektir.

 

Difayon ve İnterkom Sistemi Ne İşe Yarar ?

İnterkom sistemleri, sahip olduğu özelliklere göre birbirlerinden ayrılır. İnterkom sistemleri arasındaki temel farklardan bir tanesi, kablolu veya kablosuz olmalarıdır. Kablolu interkom sistemlerinde genel olarak Cat5-6 ve 2 kat korumalı kablo kullanılır. Görüntülü sistemler için ideal olan kablolu interkomlar, parazit oranının düşük olmasını sağlayarak kaliteli ses ve görüntü sağlar. Kablosuz interkom ise kablolamanın mümkün olmadığı durumlarda tercih edilir. Son derece kolay kurulumu olan sistemlerin taşınabilirliği ve yüksek verimi de avantaj kazandırır. İnterkom sistemlerinde bir diğer fark, sesli ve görüntülü olmalarıdır. Görüntülü interkom cihazları genel olarak giriş kısmına yerleştirilir. Bu sayede içeride yer alan üniteler, girişteki kamera ve seslerin verilerini elde eder. İki yönlü telsiz interkom ise ana istasyon ve diğer noktaların iletişim kurmasını sağlar.

 

IP Görüntülü Diafon Sistemleri

IP görüntülü diafon sistemleri, kamera ve güvenlik sistemini bir arada kullanan bir altyapıya sahiptir. Üst düzey güvenlik sağlayan bu yenilikçi sistemler, özel ve toplu yaşam alanlarında çok yönlü kullanım sunar. Bu sayede ister ses, ister görüntü elde edilebilen sistemlerde iletişim kurmak oldukça basittir. İletişim biçimini ayarlamanın esnek olduğu sistemler, bir yandan da limitsiz ortam genişletme olanağı sağlar. Böylece mesafe farketmeden hızlı ve akıcı bir iletişim kurmak kolaylaşır. Bu sistemlere, ayrıca alarm entegrasyonu da mümkündür.

Siz de interkom sistemleriyle alakalı aklınıza takılan tüm soruları ve birbirinden kaliteli interkom sistemlerini kendi yapınızda kullanmak için MaviAlarm’ı ziyaret edebilirsiniz.